Activiteiten in 2005

Ted Polet

Euromodelbouw Genk 10/2005

In oktober 2005 bezocht Henk Wust Euromodelbouw in Genk met Castle Rock, ondersteund door Jan van Mourik. Tevens waren John & Jane Jacobs van de partij met Nettlecombe. Henk won de 1e prijs met Castle Rock.

Meer foto's  

Rail 9/2005

Op 24 en 25 september 2005 werd in de Groenoordhallen in Leiden Rail 2005 gehouden. In tegenstelling tot vorig jaar was er geen vertegenwoordiging van de 009 Society aanwezig, hoewel een flink aantal leden als bezoeker verscheen. Toch was er veel smalspoor te bewonderen, waaronder Valdispčre van Derk Huisman, die voor de gelegenheid werd ondersteund door Henk Wust in plaats van andersom. De foto's laten verder veel geslaagd modelbouwwerk zien op normaalspoor. Geen excuses dat ook dat in beeld komt, we kunnen veel van het getoonde leren! Foto's van mijzelf.

Meer foto's  

Valkenburg 6/2005

Op 25 en 26 juni 2005 vonden de jaarlijkse smalspoormodeldagen in het museum in Valkenburg plaats. Een grote vertegenwoordiging van de 009 Society uit binnen- en buitenland was aanwezig, alsmede een aantal mede-smalspoorders die in andere schaalverhoudingen werken. Het bezoekersaantal viel een beetje tegen, doordat de toegang over de snelweg juist dat weekend was afgesloten en ook vanwege het mooie weer, waardoor het strand vermoedelijk meer aantrekkingskracht had. Desondanks was het een prima geslaagd evenement, mede door de muziek, de traditionele Chinese rijstmaaltijd en de rondrit langs het meer.

Meer foto's  

Dutch Group 2/2005

Op 19 februari 2005 hielden wij onze 'kwartaalbijeenkomst' (vaker lukt ons niet) bij mij thuis. Er kwamen maar liefst 9 leden opdagen, wat erg goed was gezien het feit dat we de bijeenkomst minder dan twee weken eerder hadden gepland en ik ook al vergeten had om Otto Schouwstra in te lichten (sorry, Otto!). Verschillende mensen brachten koeken en cakes mee (eigenlijk hadden we veel te veel, maar toch bedankt, mensen), dus alles wat we hoefden te doen was de ketel opzetten voor koffie en thee. Ons nieuwe lid Hans van der Linden was met de trein gekomen uit Eindhoven en hij bracht zijn schoenendoosbaan mee (zie elders in deze pagina's).

Dick van Beek had een doos vol met peperdure Duitse modellen meegenomen waaronder een complete trein van Rügen met een Heeresfeldbahn loc, die we vervolgens over mijn eigen modelbaan op zolder lieten rijden (zie fotogalerij). Ook anderen hadden hun rollend materieel mee, hoewel ik dat helaas niet heb kunnen fotograferen - ik zat de hele middag op zolder… Na de bijeenkomst gingen verschillenden van ons gezamenlijk naar een Chinees restaurant, waar we het glas heven op de nagedachtenis van Reinier Hendriksen. De 19e zou zijn verjaardag zijn geweest, zoals Loes mij onlangs schreef.

Meer foto's