Activiteiten in 2008

Ted Polet

Expong 10/2008

Op 25 oktober 2008 bezochten vier Nederlandse leden van de 009 Society Expong in Swanley. Bert van Rhijn, Hans van der Linden, Dick van Beek en ik vertrokken vrijdagmorgen naar Calais om over te steken naar Dover. Vrijdagavond hielpen we Brian Guilmant, Mick Thornton en Ian Turner bij het opzetten van de verkoopstand van de vereniging en de volgende dag bezochten we de show. Ook Otto Schouwstra was gekomen, echter via Hoek van Holland. Dit was de 25e 'verjaardag' van deze show en tevens de 40e verjaardag van de organiserende vereniging, de Greenwich & District Narrow Gauge Railway Society. Expong biedt naast een groot aantal smalspoormodelbanen van hoge kwaliteit ook altijd vele stands van aanbieders van gespecialiseerde onderdelen voor de smalspoormodelbouw. Voor de Nederlandse leden van de 009 Society is Expong van oudsher een goede gelegenheid om de contacten met hun Britse collega's aan te halen. Zoals altijd voelden wij ons bijzonder thuis op deze show, niet in de laatste plaats door de prettige sfeer en het warme welkom.

Op de veerboot:

Gairloch & Wester Ross Railway:

Pempoul:

Meer foto's  

Valkenburg 9/2008

Op 13 en 14 september 2008 was de Dutch Group tezamen met een flink aantal andere smalspoormodelbouwers uit Nederland en Engeland aanwezig bij het Nationaal Smalspoormuseum in Valkenburg. De ‘smalspoormodeldagen’ werden voor het 10e achtereenvolgende jaar gehouden, wat met champagne en verjaardagscake (gemaakt door Val Sibley) werd gevierd.

Helaas vloog op vrijdagmiddag de Kanaaltunnel in brand, waardoor Dave en Midge Grassing niet in staat waren te komen. De veerboten in Dover (het enig haalbare alternatief) waren onbereikbaar als gevolg van de verkeerschaos. Gelukkig lukte het Robin en Sue Winter wel om de overkant te halen. Zij waren om half vijf in de ochtend uit Brighton vertrokken… John Thorne, die zijn nieuwe modelbaan ‘Purbeck’ meebracht, was samen met zijn collega Richard een dag eerder overgestoken met de veerboot, dus zij hadden er geen last van. Ondanks deze tegenslag was het een zeer gezellige show, waarin natuurlijk ook weer de zaterdagse barbecue en extra stoomrit een rol speelden. De treinrit ging over het korte stukje naar de opslagloods, een schatkamer met vele unieke museumstukken die daar veilig wachten op restauratie.

Garry Whiting en Jan van Mourik:

Erzan Mine:

Port Foxdale:

Meer foto's  

Rijnlands Revalidatiecentrum 3/2008

Op zaterdag 29 maart was de Dutch Group op uitnodiging van de modelspoorclub 'De Spoorbiels' present in het Rijnlands Revalidatiecentrum in Leiden. Er waren vijf werkende modelbanen opgesteld: Jan van Mourik met Uivernest, Bert van Rhijn met SBL, Hans van der Linden met zijn kubusbaan FLAW, Rob Reinders met Dislbach en mijn eigen Rae Bridge, en Dick van Beek toonde zijn collectie verbouwde Holland Scale huizen. Arjan Straathof verleende assistentie bij de opbouw en bij het rijden, en Rob had ook nog zijn mini-diorama 'Kleibosch' meegenomen. Het publiek stond dikwijls rijen dik voor de modelbanen. Waar mogelijk hadden we deze lager dan normaal opgesteld zodat kinderen en rolstoelgebruikers er beter zicht op hadden. Vele kinderen stonden geduldig in de rij om een keer met een trein te mogen rijden. Helaas konden niet al onze leden er bij zijn als gevolg van andere verplichtingen.

Jan van Mourik en Uivernest:

Bert van Rhijn en SBL:

Dick van Beek met zijn modellenverzameling:

Meer foto's