Activiteiten in 2012

Ted Polet

ExpoNG 27 oktober 2012

Gewoontegetrouw was er weer een delegatie van de Dutch Group aanwezig bij ExpoNG in Swanley ten zuidoosten van Londen, georganiseerd door de Greenwich & District Narrow Gauge Railway Society. Deze keer was Dick van Beek uitgenodigd met Vroonen, geassisteerd door Bert van Rhijn. Dick kreeg veel complimenten voor zijn prachtige model en velen wilden ook de periscoop uitproberen, die hij klaar heeft liggen zodat ook kinderen en bezoekers in een rolstoel het hoog opgestelde diorama kunnen bekijken. Ik was ook van de partij samen met mijn broer Marcel, deze keer als bezoekers. De kwaliteit van het gebodene was zeer hoog. De winnaar van de Reinier Hendriksen Trofee van dit jaar was Castle Wharf Kendal van Ian Kirkwood, waarvan alle juryleden vonden dat het de stijl en de sfeer van het werk van Reinier het meest benaderde:

Foto's    

Video 1  

Video 2  

Video 3  

Video 4  

Video 5  

Valkenburg 29/30 september 2012

Op 29 en 30 september 2012 deden diverse leden van de Dutch Group mee aan de smalspoormodeldagen in het Nationaal Smalspoormuseum in Valkenburg. Dick van Beek kwam na enkele jaren terug met Vroonen, een diorama van een kleine plaats in Noord-Holland met unieke zelf gebouwde huizen. Door het centrum van Vroonen rijdt de 'Gemeente Tram Vroonen'. Rob Reinders had een klein fotodiorama met daarnaast een enorme zwart-wit foto in de stijl van O. Winston Link, een Amerikaanse spoorwegfotograaf uit de jaren '50. Jan van Mourik kwam met Mouburg en Mouburg-Haven. De haven is nu bijna klaar en geeft goed de sfeer weer van een RTM-havenstation met veerboot. Tenslotte stond ik er zelf met mijn nieuwe demonstratiebaantje Nixnie, dat elders in deze pagina's beschreven is. En verder een groot aantal uitstekende modelbanen uit binnen- en buitenland, zoals 'Corris' van Rod Allcock, 'The Picture Frame' van Dave en Midge Grassing, en 'Pontevedro' van Don Sibley, waarvan de meeste te zien zijn in het fotoalbum.

Foto's    

Video 1  

Video 2  

Video 3  

Video 4  

Video 5  

Activiteiten april 2012

Op 14 april zijn we met zijn vieren (Bert, Dick, Jaap en ik) naar Narrow Gauge South (Sparsholt College, Winchester) geweest. Deze show wordt georganiseerd door de Wessex Narrow Gauge Modellers en is een van de beste in Engeland. We hebben daar de algemene vergadering van de 009 Society bijgewoond, die 's middags werd gehouden. Helaas gaat dat ten koste van de tijd om de show te bezoeken, die maar n dag duurt. Daarom is mijn fotoreportage heel beperkt.

Foto's  

Daartegenover staat dat we mochten meemaken dat Ian Turner, zeer tegen zijn wil maar zeer verdiend, tot erelid van de vereniging werd benoemd, net als onze goede vrienden John en Jane Jacobs, die we vaak in Valkenburg zien. Gelukwensen van ons allen! Ook spraken we vele andere goede vrienden uit Engeland. Meer foto's zijn te vinden op dit album van Michael Campbell, die ook met zijn baantje Awngate op de show aanwezig was.

Foto's van Michael Campbell  

Zoals gewoonlijk deden we ook goede zaken op de verkoopstand van de 009 Society, die een enorme sortering modellen in de aanbieding had. De avonden hebben we prima gegeten in de pub naast het motel in Basingstoke. De stemming werd verder opgevrolijkt door een goed glas 'Old Speckled Hen' bij de eindeloze gesprekken na het eten...

Vermeldenswaardig is de verrassing die Bert van Rhijn tijdens de reis voor mij meebracht. Hij had de laatste avonden flink zitten stressen om een model van de paardenwagen van de Tralee & Dingle Railway te bouwen... van plasticplaat en -strip, op een Parkside Dundas onderstel:

Activiteiten februari/maart 2012

In februari zijn we vertegenwoordigd geweest in Lahnstein, Duitsland (Jan van Mourik, met Uivernest 25/26 februari) en in Tonbridge, Engeland (Rae Bridge, Ted Polet, 18 februari). Jan heeft een serie mooie foto's gemaakt van de show in Lahnstein en ook van Ontraxs, waar wij niet aanwezig waren. Ik werd naar Tonbridge vergezeld door Henriette en kreeg daar tijdens de show hulp bij het rijden van Robin Winter.

Lahnstein  

Ontraxs    

Tonbridge  

Op 3 maart hadden we een bijeenkomst van onze groep bij mij thuis. De opkomst was groot. Helaas misten we enkele mensen die moesten afzeggen door onvoorziene omstandigheden. Aanwezig waren, in willekeurige volgorde, Bert van Rhijn, Dick van Beek, Jan van Mourik, Rod Furey, Jos de Klerk, Hans van der Linden, Arjan Straathof, Daan Biessels, ons nieuwe lid Hedzer Durksz en ikzelf. Ik hoop dat ik niemand vergeten ben, want ik raakte de tel kwijt. Beneden had ik Nixnie als demonstratiebaantje opgesteld en boven hield ik voor de deelnemers een langdurige demonstratie van de Craigcorrie & Dunalistair Railway. Gelukkig sprongen de mensen beneden bij om broodjes te smeren - ik kan mijzelf niet in tween delen en Henriette moest werken. Alle broodjesbeleggers en soepuitdelers bedankt! Zoals gewoonlijk brachten de deelnemers een rijke verzameling modellen mee, zoals het motorrijtuig van Daan, de complete zelfgebouwde reizigerstrein van Dick, de 3D-geprinte modellen van Hedzer en de verzameling nieuw materieel van onze andere onvermoeibare materieelbouwer, Bert.

Helaas was het traditionele Chinese diner in een dichtbij gesitueerd restaurant beperkt tot Dick, Hedzer en mijzelf, omdat verschillende deelnemers van ver kwamen of 's avonds verplichtingen hadden.

Foto's Daan    

Foto's Ted